Thaiurter som finnes i Thaimat

Rød løk hjelper til med å øke varmen i kroppen og forbedrer blodsirkulasjonen


Lime

Inneholder vitamin A og C, kalsium, fosfor, B-vitaminer, protein, jern og magnesium. Det er karbohydrater, fiber, kalium, natrium og fett som brukes til å lage eteriske oljer.

Hjelper med å fjerne slim, kurere hoste og betennelse i mandlene, behandle høyt blodtrykk og anemi. Hjelper med å gi næring til blod, lindre oppkast og hodepine, kurere skjørbuk, hovent tannkjøtt, blåmerker, flatulens, brannskader og skolding, behandle hudsykdom, bedre appetitten, kurere beriberi og dysenteri. Brukes til å kurere feber, vind og Tabbradu.Galangal

Kronblader brukes til å drepe parasitter.

Blomster kurerer kopper.

Rhizom, eterisk olje for å lindre smerte og hevelse, redusere betennelse, lindre kramper og beriberi, kurere elveblest, ringorm, hudsykdom og insektbitt. Brukes til å drepe sopp og bakterier, helbrede magesår, Brukes som et avføringsmiddel, for å kurere forkjølelse og hoste, for å forebygge kreft. Bidrar til å gi næring til kroppen, lindre flatulens, kolikk, tetthet og magesmerter.

Effekten av å behandle diaré hjelper fordøyelsen, lindrer flatulens, kvalme og oppkast.


Thai ginseng eller Krachai  er en type urt som har vært brukt i det thailandske kjøkken i lang tid. I tillegg til den unike aromaen og smaken, har det også medisinske egenskaper som hjelper til med å behandle mange sykdommer.

 • Hjelper til med å balansere hormoner for både menn og kvinner i alle aldre og i overgangsalderen
 • Øker beinmassen, forebygger osteoporose med effektive resultater
 • Gir svart hår, reduserer håravfall
 • Gir næring til kroppen for å bli energisk og i godt humør
 • Reduserer smerter og gir smidige leddbånd
 • Reduserer magesmerter og oppblåsthet

Basilikumblader  brukes i matretter, for eksempel Pad Kra Pao med kylling og ris. Det har egenskaper som hjelper til med å eliminere luftproblemer, redusere blodsukker, overbelastning og halsbrann

Basilikumte, vitenskapsnavn er Ocimum basilicum Sweet basil, Thaibasil

Egenskaper

 • Hjelper til med å behandle symptomer på hodepine
 • Hjelper til med å redusere kolesterol og plakk i blodet
 • Hjelper til med å stimulere kroppens immunforsvar
 • Mot betennelse


Papaya 

Egenskapene til papaya 

 • Papaya inneholder et enzym som heter papain som gjør at proteiner, karbohydrater og fett fordøyes veldig bra. Det hjelper også veldig bra på fordøyelsesprosessen.
 • Papaya inneholder mange typer antioksidanter som hjelper til med å holde en i god form.
 • Papaya inneholder mye C-vitamin som bidrar til å redusere hoste og forkjølelse, samt forhindre skjørbuk.
 • Bidra til å skille ut urin og forhindre urinveisinfeksjoner.
 • Gir næring til huden slik at den alltid skinner lys.
 • Næringsstoffene i papaya bidrar til å stimulere blodet, samt melkeproduksjonen hos kvinner etter fødsel.
 • Papaya har egenskaper som gjør at den styrker hjertet og passer for pasienter med hjertesykdom.
 • Papaya bidrar til å vedlikeholde nervene og får hjernen til å fungere bedre.
 • Papaya bidrar til å rense tarmene, fjerner fettavleiringer i tarmveggen og lindrer forstoppelse.

Gurkemeie

Bidrar til å utvide bronkiene. Hjelper til å kurere allergier, bidrar til å drepe bakterier og sopp, reduserer betennelse, bidrar til å drive galle. Inneholder essensielle oljer.

Lindrer magesmerter, flatulens, tetthet, friksjonspunkter. Kurer hudsykdommer, hjelper til å drive ut vind, kurerer utslett og diaré, hjelper til å behandle revmatoid artritt, lindrer menstruasjonssmerter og smerter generelt.

Koriander hjelper til med å svette, ta ut luft og slim, lindrer oppblåsthet, øker matlysten, reduserer hodepine, hoste, forkjølelse og feber. Det inneholder også næringsstoffer som kalsium, kalium og kostfiber. Å spise koriander gir helsemessige fordeler. Det er bra for både skjelett, blodtrykk og fordøyelsessystemet.


Hvitløk - thailandske urter som finnes i en rekke retter, for eksempel kokt og stekt karri. Det hjelper til med å kontrollere fett, gir næring til blodet og forebygger hjertesykdom.


Lotusfrø 

Egenskaper 

 • Kurer søvnløshet. 
 • Gir lavere blodtrykk
 • Behandling av feit lever
 • Gir næring til blod og hjerte
 • Lotusfrø gir også næring til leveren

Chili har fordelene som antioksidanter, bidrar til å bremse aldring og forbedrer humøret, noe som får kroppen til å produsere endorfiner (lykkestoffet).

Tomater  inneholder stoffer som kan hemme veksten av sopp. Derfor kan den brukes som behandling for orale sykdommer forårsaket av sopp.

Tomater inneholder antioksidanter, lykopen, som har evnen til å redusere forekomsten av tykktarmskreft og prostatakreft. I tillegg inneholder tomater også betakaroten og mye fosfor.

I tomater er det stoffer som karotenoider kalt lykopen, som er røde stoffer og mange vitaminer som vitamin B1, B2, K, samt spesielt vitamin A og C i store mengder. Tomater inneholder eplesyre og sitronsyre som gir en syrlig smak, glutaminsyre, en aminosyre som forsterker smaken av mat. Den inneholder også mange mineraler som kalsium og jern etc.

Tomater har ganske gode medisinske egenskaper fordi tomater inneholder vitamin P (citrin), som bidrar til å forhindre herding av blodårene. Tomater har også en vanndrivende effekt, så de kan kurere høyt blodtrykk. Tomater inneholder vitamin A, som kan behandle øyesykdommer. En annen viktig ting er at det er mye C-vitamin som kan forebygge og behandle skjørbuk. Tomater hjelper fordøyelsessystemet med å skille ut avføring.

Kokosnøtt

Fordeler og egenskaper ved kokosnøtt

Inneholder fosfor, vitamin A, C, B1, B2, B3, B5, B6, kalsium, jern, magnesium, karbohydrater, sink, fett, protein, kalium, aminosyrer, sink, fiber, energi

Kokoskjøtt reduserer feber og er vanndrivende. Hjelper med å gi næring til energi, hjelper til med å drive parasitter, lindrer tørste

Kokosvann slukker tørsten og hjelper til med vannlating. Hjelper med å gi næring til styrke, anti-toksisk, anti-oppkast, ødem, anti-diabetes, kurerer gastritt

Kokosolje bidrar til å kurere hudsykdom, ringorm og hjelper til å gi næring til hjertet. Bidrar til å gi næring til huden og motvirker tørr hud. Gir næring til håret og kurerer hoste

Frisk bark kurerer skabb og tannpine

Kokosnøttskall kurerer diaré, luft i magen, lindrer smerte i leddbånd og bein

Kokosnøttblomster kurerer feber, diaré, tørste, varme i magen, gir næring til blodet, kurerer sår hals, sår munn og kreftsår.

Kokosnøttrøtter kurerer diaré, er vanndrivende, kurerer sår hals, tannpine, flatulens, hjelper til med å helbrede sår.

Sitrongress er en urt som hjelper til med å fjerne ubehagelig fiskelukt fra sjømat. Det har sterk lukt og øker den deilige smaken i maten. Det brukes i matretter, for eksempel suppe av sjømat, skalldyrsalat med sitrongress og ingredienser i krydder.

Selleri er grønnsak fra hagen og har sterk lukt. Det brukes i matretter, for eksempel fisk med selleri, samt i forskjellige salater. Det hjelper til med å vedlikeholde hjertet, redusere betennelser, høyt blodtrykk og mot kreft.

Hvitløk - thailandske urter som finnes i en rekke retter, for eksempel kokt karri og stekt. Det hjelper til med å kontrollere fett, gir næring til blodet og forebygger hjertesykdom..

Ingefær er en type urt som gir en velduftende, sterk og varm smak. Det brukes i matretter, for eksempel stekt svinekjøtt med ingefær, Buo Loy dessert med ingefærjuice. Det har medisinske egenskaper som å hjelpe til med å redusere fett, gi næring til hjertet, kurere varme og redusere fettnivået.

Bergamot brukes til å redusere lukt i maten og brukes i matlaging som for eksempel Tom Yum, karri, sterk stekt mat. Det hjelper til med å fjerne luft fra tarmene og gir mindre magekolikk.

Pepper er et krydder som man ofte ser på restauranter. Det har sterk lukt, øker deilig smak og kan brukes både fersk og tørr. Det er vanlig å bruke i matretter, som for eksempel supper og stekte grønnsaker.  


Thaiurter bruke vi ofte som medisine 

Jobs tårar

Egenskaper  

Styrker miltfunksjonen og fremmer vannlating, lindrer leddgikt, stopper diaré, fjerner varme og letter drenering av pust.


Chili har fordelene som antioksidanter, bidrar til å bremse aldring og forbedre humøret, noe som får kroppen til å produsere endorfiner (lykkestoffet).

 Andrographis paniculata 

Det har mange egenskaper og hjelper mot generell feber som forkjølelse, influensa, undertrykke betennelse, hoste, sår hals, halsbetennelse, mandler, bronkitt, utstøter slim, behandler hudsykdommer, abscesser, kurerer infeksjoner som forårsaker magesmerter, diaré, dysenteri og gastroenteritt. Som en bitter pille har det effekten av å undertrykke infeksjon eller hemme veksten av patogener som skal brukes riktig med meget godt resultat


Spirulina med helserestitusjon

- United Nation, FNs organisasjon, sa

"Ingen annen plante er så allsidig og næringsrik som Spirulina".

- WHO, Verdens helseorganisasjon, har varslet

"Spirulina er den beste maten for fremtiden."

- USFDA Food and Drug Administration, USA bekrefter det

"Spirulina er et helseprodukt som er trygt og har ingen giftige bivirkninger".

Levernæring, livets fabrikk

Leveren er det største organet i kroppen. Det har mange funksjoner som å produsere blod, produsere galle (fordøye fett), bryte ned giftstoffer, akkumulere glykogen (kroppens energireserver). Men livene til mennesker i dag står overfor faktorer som får leveren til å jobbe hardt. Når leveren jobber hardt og forringes, vil den fjerne mindre avfall fra kroppen. Kroppen vil begynne å forringes på grunn av avfallet som er igjen i kroppen. Degenerasjon av leveren kan observeres fra matt hud (ligner på søvnmangel) og uklare hvite øyne eller røde øyne. Noen pasienter opplever svimmelhet, ujevnt vannivå i ørene.

Spirulina er en matvare som egner seg for leverrehabilitering fordi levervev består av opptil 70% protein, som er nær proteinet i Spirulina som også er opptil 70% (2-3 ganger mer enn kyllingegg og kjøtt). Derfor, til restaurering av skadede leverceller, er protein nødvendig for reparasjon. I tillegg kan Spirulina lett fordøyes og absorberes opptil 95%, så leveren vil ha mye protein og andre stoffer for å reparere levercellene og trenger ikke å jobbe hardt for å bryte ned avfall. Leveren kan regenerere seg selv raskere.   

Yanang og Pandan

1. Hjelper til med å lindre smerter som kjennes som et elektrisk støt som om noen har stukket en nål i deg eller føler en intens varme som ild i kroppen.

2. Det er en kaldtvirkende urt som passer for pasienter med kreft som får strålebehandling, for å redusere kroppsvarmen.

3. Hjelper til med å lindre magesmerter ved gastroenteritt og sure oppstøt.

4. Hjelper til med å behandle forstørret prostata.

5. Hjelper til med å behandle giftig skjoldbruskkjertel.

6. Hjelper til med å redusere smerte, stivhet, muskelsmerte og nummenhet i forskjellige områder.

7. Hjelper til med å gi hjertet næring, mer energi, høyere aktivitet.

8. Hjelper til med å redusere blodsukkeret.

9. Hjelper til med å redusere blodtrykket.

10. Gir næring til lever og nyrer dersom betennelse.

11. Lindrer oppblåst mage.

Rå banan

Rå banan inneholder "tannin".

Rå Cultivated banan består av "tannin" som er et stoff som gir rå bananer en snerpende smak. Det kan behandle magesykdom med følgende fremragende egenskaper:

 • Hjelper til med å hemme veksten av bakterier.
 • Det beskytter tarmveggen mot sykdom og stekt mat.
 • Hjelper til med å justere pH i magen for å være balansert.

I tillegg brukes rå bananer til behandling av magesykdommer. De kan også brukes til behandling av diabetes og forandring i oppførsel. De har lavt sukkerinnhold slik at personer som trenger sukkerkontroll kan spise de. De inneholder mel som motstandsdyktig stivelse enzym type 2 som det finnes mye av i rå bananer. Det hjelper til med å bygge styrke i tykktarmveggceller.

Den langsomme fordøyelsen vil føre til at kroppen får mindre energi enn normalt og fungerer som et kostfiber. Kroppen blir mett lenge med lav energi. Det reduserer sulten og kroppen får bedre insulinfølsomhet. Derfor kan kroppen utnytte sukkeret bedre. Det hjelper til med å senke blodsukkernivået og reduserer vekt og betennelse, samt styrker immunforsvaret i fordøyelsessystemet. Hvis man spiser regelmessig, reduseres risikoen for ulike typer kroniske, ikke-smittsomme sykdommer, som f.eks. fedme, diabetes og hjertesykdom, samt reduserer risikoen for tykktarmskreft. Det hjelper til med å øke fibermengden eller en fiberkilde. Derfor kan man få bedre avføring.

Roselle

Det vitenskapelige navnet er Hibiscus sabdariffa Linn, Rosella på engelsk.

Egenskaper 

Rosella inneholder Antocyanin og Poly-fenoler som er Protocatechuic acid.

Det virker mot oksidanter, hindrer kreft, reduserer eldring, hjelper venene til

å bli myke, bidrar til å styrke immunforsvaret, hindrer forkjølelse.

Rosella hjelper med fordøyelsen, brukes som avføringsmiddel, hjelper til med å

smøre tarmene, gjør avføringen mykere, er vanndrivende og reduserer blodtrykket.