Koronavirus

26.08.2021

Koronavirus, gammelt navn er SAR-koronavirus. Men det har forandret seg. Derfor er det alvorligere enn en vanlig forkjølelse. Det er et virus som ikke er levende, men det har RNA kode som ligger i nukleus. Når det går gjennom kroppen, vil det lure kroppen til å kopiere mange RNA i cellene. Det påvirker cellene slik at de ikke kan fungere. Koronaviruset er farlig fordi når man har hatt det i 5 dager, vil det gå gjennom nesen, munnen og øynene. Det vil spre seg til lungene, hjertet, leveren, hjernen, tarmen og sirkulasjonssystemet.

Vi kan se at pasienter har forskjellige symptomer. Når man blir smittet med koronavirus, vil noen bli syke og andre ikke. Det påvirker en person avhengig av hvor godt immunforsvar vedkommende har. Hvis man har et veldig godt immunforsvar, vil man ikke bli syk eller få symptomer. Hvis man har et middels immunforsvar, vil man bli syk. Hvis man har et dårlig immunforsvar, vil man også bli syk. Dersom man blir veldig syk, kan man dø. Nå er dødeligheten ca. 1,2 prosent. Det som kan fortelle oss om vi vil bli alvorlig syk, dø eller ikke dø, er immunforsvaret. De som ble smittet med koronavirus 19 og ble alvorlig syk, hadde et dårlig immunforsvar.

Hvem er det som har lavt immunforsvar? For det første er det gamle mennesker over 65 år. For det andre gjelder det de som ikke har et vanlig liv, f.eks. de med mye stress, de som ikke hviler seg, ikke trener, får dårlig luft, spiser dårlig mat og har forstoppelse. For det tredje, de som har en medfødt sykdom, f.eks. lungesykdom, astma, diabetes, høyt blodtrykk, nyre- og leversykdom. For det fjerde gjelder det de som har et dårlig fordøyelsessystem. Det inkluderer lever, galleblære, og lymfesystemet. Mange har problemer med et fordøyelsessystem som ikke fungerer bra.

Hvordan kan man vite det? Hvis du har sure oppstøt, raper, har vondt ovenfor magen og i brystet, betyr det at magesekken jobber dårlig. Hvis du spiser fet mat, vil det føre til overvekt, gule øyne og smerter i magen og kroppen. Det er tegn på at galleblæren ikke jobber bra. Hvis du har mye veske i avføringen, forstoppelse, er oppblåst i magen, promper mye, betyr det at tarmsystemet jobber dårlig. Andre ting som kan fortelle at tarmsystemet fungerer dårlig, er f.eks. litt feber, tretthet, man er sliten, dårlig lukt i munnen, hvit tunge, kløe i ørene, utflod, utslett på huden, mygg pleier å bite deg og kviser. Dette er symptomer som viser at du har et dårlig fordøyelsessystem.

Disse tingene må løses for at du skal få et bra immunforsvar. Det er mange måter man kan gjøre dette på og det er forskjellig fra person til person. Man kan helbrede sykdom i fordøyelsessystemet, øke enzymer for å fordøye bedre, endre huden i tarmene som kan bli sterkere, ikke spise dårlig mat, øke bevegelsen i tarmene, spise sunn mat som er bra for tarmene, spise bra mikroorganisme, spise mat som er mat til mikroorganismene. Alt dette kan hjelpe fordøyelsessystemet og etter langt tid vil dette gi et godt immunforsvar. Mat er også viktig for å øke immuniteten. Å spise mye frukt og grønnsaker gir økt nivå med antioksidanter og mineraler. Dette hjelper fordøyelsessystemet til å fungere bedre.

Man spiser rå, ikke stekt, og ferdig mat som ikke har noen næringsstoffer, mangler vitaminer og mineraler. Man spiser mindre kjøtt, f.eks. svinekjøtt og oksekjøtt. Man kan spise fisk og kylling. Det er viktig at man bruker urter i maten. Urter, f.eks. galangal, sitrongress, lime blad, hvitløk og løk som er prebiotika, er viktig for fordøyelsessystemet. Det er bedre hvis maten ikke stekes så mye, men i stedet f.eks. bakes, dampkokes eller bare kokes litt. Vi kan vinne mot koronaviruset ved å holde avstand, vaske hendene, bruke munnbind og øke immuniteten. Bra immunitet er endring i fordøyelsessystemet, lever og galleblære. Det er viktig at å leve et sunt liv med disse 5 tingene. Det er å be som endrer sinnet, slappe av, trene, spise sunn mat og få nok frisk luft samt regelmessig avføring hver dag.