en-us-Oil Pulling

11/19/2022

Oil Pulling er å skylle munnen med olje for så å spytte den ut etterpå. Dette er noe man begynte med i India for mer enn tusen år siden fordi man trodde at oljen kunne fjerne mikroorganismer fra tenner, tannkjøtt, tunge, kinn og gane. Ved å spytte ut oljen etter skyllingen vil en unngå at mulige sykdomsfremkallelige mikroorganismer blir svelget og sprer seg i kroppen. På denne måten kan oil pulling helbrede mange sykdommer.

Gruppen Sisa Asoke laget og publiserte helsehåndboken for opptrening og rehabiliteringsprogrammer (8 typer) som beskriver praksisen med å skylle munnen med olje flere ganger. Når oljen skylles mellom tennene blir den tyktflytende oljen utvannet av spyttet og får en helbredende effekt før den spyttes ut. Oil pulling kan helbrede hodepine, tannverk, hjertesykdom, nyresykdom, bronkitt, trombose, blodpropp, eksem, verkende sår, ulcussykdom, tarmsykdommer, fordøyelsesproblemer og kvinnesykdommer. Det kan også helbrede kroniske blodsykdommer, lammelser, nervesykdommer, mage, lunger, lever, søvnløshet. Og det kan forhindre vekst av ondartede svulster, redusere og helbrede dem.

Mange som har lest om dette tenkte at å skylle munnen med olje og spytte det ut hadde for mange gode effekter - var det for mange? Dr. Bruce Fife, som er leder på kokos forskningssenter i Colorado i USA, forklarer i boka som heter «Pulling Therapy» at oil pulling (å skylle munnen med olje og spytte ut) ikke kan helbrede. Han mener at oil pulling bare kan fjerne bakteriene som forårsaker sykdommene eller hjelpe til med å skille ut giftstoffer slik at kroppen selv kan helbrede seg. Oil pulling er biologiske prosesser og de fleste bakterier i munnen er enkelt celler som er dekket med olje eller fettvev som er vanlig i hudceller. (Hudcellene av menneskene inneholder også fett.) Når du blander olje i vann, vil vannet og oljen skilles og ikke blandes sammen. Men hvis du blander to typer olje sammen, vil de blandes og dra hverandre. Og dette er hemmeligheten med Oil Pulling.

Fettvev eller fett fra bakteriene vil bli trekkt ut når du fyller olje i munnen. Bakteriene som gjemmer seg i tannkjøttlommene og mellom tennene blir skylt bort av oljen mens du skyller munnen med olje. Jo lengre du skyller munnen med olje, desto flere bakterier blir skylt bort. Det vil være mange bakterier, virus og giftstoffer i oljen etter 20 minutter. Så derfor er det viktig å spytte ut all oljen og ikke svelge noe. Imidlertid har Dr. Bruce Fife fortalt at sykdommene begynner i munnen fordi ved å spise mat som inneholder giftstoffer blir immunforsvaret svekket. Munnen er et sted som har både gode og dårlige mikroorganismer. Hvis sykdomsfremkallelige mikroorganismer kan komme inn i blodet, kan det gjøre oss syke med flere sykdommer som f.eks. leddgikt og hjertesykdom. Han anbefalte å bruke kaldpresset kokosolje fordi den inneholder en syre som kan drepe skadelige mikroorganismer. Den har et lite molekyl som kan virke veldig raskt, og derfor passer den bedre til Oil Pulling enn andre oljer. Som nevnt ovenfor, er det bare en mening. Hvordan vil det vise seg?

Det begynte med en indisk tannlegejournal, som ble publisert i januar - april 2009 av Asoka og gruppen, som rapportere om virkningen av Oil Pulling som fjernet plakk og gule flekker på tennene. Det var myke flekker med mye bakterier på tennene. Innholdet var slim, matavfall, bakterier og mikroorganismer som førte til tannkjøttbetennelse. Det ble gjennoført en randomisert og kontrollert studie av 20 ungdommer som hadde dette på tennene. Gruppen ble delt to grupper, hvor en gruppe prøvde Oil Pulling mens den andre gruppen prøvde å gurgle munnvann. Etter ti dager ble de to gruppene sammenlignet, og det var mindre plakk hos gruppen som hadde prøvd Oil Pulling enn gruppen som hadde gurglet munnvann. Det var også mindre mikroorganismer hos gruppen som hadde prøvd Oil Pulling. Denne rapporten konkluderte med at Oil Pulling reduserte plakk, tannkjøttbetennelse og mikroorganismer som kunne føre til at ungdommene kunne få tannkjøttbetennelse. Det var samme resultat som studiet juli 2, 1996, journalen tannbehandling som rapport "Comparison of a sonic and a manual toothbrush for efficacy in supragingival plaque removal and reduction of gingivitis" av C.B. Tritten og Gary C. Armitage. Denne rapporten fortalte om Oil Pulling med planteolje, tannpuss og gurglevann som fjernet plakk 20-26 %, tannkjøttbetennelse 13%. Å pusse tennene hjalp 11-17 % mot plakk og tannkjøttbetennelse 8-23%. Mens Oil Pulling hjalp 18-30% mot plakk og tannkjøttbetennelse 52-60%. Det er frivillig om man vil tro at Oil Pulling kan helbrede flere sykdommer, fordi det var mange forskjellige årsaker til at flere mennesker var bedre etter at Oil Pulling. Likevel finnes det ingen godkjent offisiell forskning som beviser dete. Men redusert plakk, tannkjøttbetennelse og mikroorganisme i munnen har godkjent forskning. Hvis man har vondt i halsen på grunn av infeksjon, vil man vite om det er bedre etter Oil Pulling som er effektivt mot mindre vondt i halsen. Mange har spørsmål om hvordan man utfører Oil Pulling. Det anbefales følgende fremgangsmåte:

  • Det er best å ta Oil Pulling om morgenen på tom mage fordi det da er mye mikroorganismer i munnen.
  • Bruk kaldpresset kokosolje, 2-3 teskjeer (ikke mere fordi det ikke er nok plass i munnen og fordi det hjelper å stimulere enzymene til å fjerne giftstoffer fra blodet). Skyll forsiktig oljen rundt på samme måte som du ville gjort med munnvann slik at oljen sirkulerer mellom tennene og tannkjøttet.
  • Du må skylle munnen i 15-20 min. slik at oljen får vasket bort alle giftstoffene i slimhinnene.
  • Å spytte ut oljen som er melkeaktig eller gul.
  • Å skylle med rent vann og drikke vann etterpå.
  • Å gjøre det minimum 2-3 ganger i uken. Det vil forbedre den orale helsen. Når den orale helsen er god, vil dette også være godt for den generelle helsen.