en-us-Forholdet mellom kroppens natur og hormonene: Episode 1 Adrenalin

11/16/2021

Registrering av naturterapilæring fra Health House Club av Moo Lek.

Kroppen vår inneholder mye kjemi som lages for at den skal fungere bedre. Både cytokin og chemokin jobber med å stimulere immunitet.

Nevrotransmittere er ansvarlige for kommunikasjonen av nervesystemet. Hormoner jobber med kommunikasjon mellom celler som blir laget av endokrine kjertler.

Hormonet som Dr. Rossukon legger stor vekt på, er den første naturlige kroppsbehandlingen og har navnet "Adrenalin" eller alernativt navn "Epinephrine". Det blir laget av binyrene, som er en liten kjertel og ligger på begge sider av nyrene.

Adrenalin fungerer om morgenen. Sollys er en viktig variabel i utskillelsen av dette hormonet. Adrenalin jobber som hormon for å stimulere metabolisme eller kroppsarbeidsprosesser. Det begynner ved soloppgang, og reduseres om etter-middagen. Derfor bør man slappe av en stund etter kl. 12-13 slik at kroppen kan tilpasse seg adrenalinet.

Adrenalinet blir faktisk mindre ca. kl. 17 i takt med den biologiske klokken når sola går ned.

Hvis man bruker mye energi på denne tiden, f.eks. til trening eller jobb, vil nyrene og binyrene måtte jobbe hardere fordi det fortsatt må lages adrenalin for å følge kroppens aktivitetsnivå.

Hvilke system kan adrenalinet jobbe med?

  • Relatert til hjertefrekvens
  • Kompresjon av hjertet
  • Blodtrykk
  • Prosessen med sukkernedbryting eller metabolisme

I tillegg påvirker humøret, f.eks. redsel, sinne og sjokk, for å lage hormonet. Jo større humørsvingninger, desto hardere må binyrene jobbe for å lage hormonet.

Hvis man har mye adrenalin, vil binyrene og nyrene forringes. Det påvirker systemet slik at de vil jobbe unormalt. F.eks. vil pasienter som har høyt blodtrykk, kanskje få sine nyrer forringet også. Hvis nyrene forringes, vil blodet få syre og unormal alkali, som igjen fører til en unormal urinprosess.

I tillegg er det noen sykdommer, som f.eks. svulst i binyrene eller Addisons sykdom, som ved unormal adrenalin vil føre til alvorlig hormonmangel i binyrene.

Forholdet mellom kroppens natur og hormonene: Episode 2 Kortisol (Fortsetter fra adrenalinet)

Registrering av naturterapilæring fra Health House Club av Moo Lek.

Kortisol kalles "stresshormoner" fordi de blir laget når man er stresset. Det kommer fra binyrene og fungerer som et adrenalin.

Som allerede nevnt, adrenalinet blir laget når kroppen stimuleres av sterke følelser. Dette er forskjellig fra kortisol, som ofte blir laget når kroppen akkumulerer stress i en periode.

Kortisolens funksjoner er hovedsakelig relatert til kroppens metabolske prosesser og opprettholdelsen av blodsukkernivået. Det påvirker også prosessen med å omdanne karbohydrater, fett og proteiner til forskjellige næringsstoffer. Det er spesielt fettet som vil bli omdannet til celleveggene og forskjellige hormoner.

Derfor kan man bli fet hvis man er for stresset, samt få andre sykdommer fordi det er for mye av dette hormonet.

I tilegg vil proteiner jobbe ufullstendig. Kroppsreparasjonsprosessen vil også bli ødelagt slik at man ser eldre ut.

Å kontrollere stress og sove tidlig kan påvirke hormonet til å bli normalt. Kortisol jobber på samme måte som adrenalin ved at det begynner å lages når sola står opp og stopper opp på ettermiddagen.

I tillegg kan det å drikke nok vann også hjelpe binyrene og nyrene.

Forholdet mellom kroppens natur og hormonene: Episode 3 Melatonin

Registrering av naturterapilæring av Moo Lek.

Melatonin kalles "søvnhormoner".

Moderne medisin opplyser at melatonin skilles ut fra den sentrale hjernen. Det tar ansvaret for å kontrollere den biologiske klokken. Når melatonin skilles ut, vil man føle seg søvnig og sovne.

Melatoninsekresjon er direkte relatert til lys. Melatonin blir laget bra om natten og når det er fullstendig mørke. Derfor tror man at det hjelper til med å sove. Det reduseres om morgen etter soloppgang.

Alternativ medisin tror at melatonin bare skilles ut når kroppen "Sover på et helt mørkt sted".

Symptomene på søvnløshet i betydningen "Behandling naturlig" er ikke bare det hormonet. Men det påvirker også mat, nivået på avfallet i blodet, at man legger seg sent noe som ikke passer den biologiske klokken. Det gjør også endringer i humør, elektromagnetiske bølger fra elektroniske enheter eller internett signal og sovemiljø.

Når man ikke får sove, vil det påvirke melatoninet, andre hormoner, sentralnervesystemet, hjernens akse og ekskresjonssystemet. Når man tar sovemedisin og forsetter å øke, vil kroppen miste balansen i produksjonen av dette hormonet kronisk.

Overdreven bruk av kroppen eller at man har sterke følelser som påvirker sekresjonen av melatonin, f.eks. når man bør sove, men i stedet fortsetter å jobbe og bruker hodet og trener, vil kroppen fortsette å lage adrenalin for å opprettholde årvåkenhet. Adrenalinnivået i blodet kan også føre til at melatoninet reduseres.

Hvis man ønsker å rette på problemet med melatoninsekresjonsforstyrrelse, spesielt de med søvnløshet, bør man begynne å følge de 10 reglene om helsen. Det kan påvirke energiens livsklokke til å gå tilbake til det normale.

Det begynner med å spise sunn mat, be og meditere regelmessig for å opprettholde et stabilt humør.

Å drikke mer vann i løpet av dagen.

Prøve å slutte å bruke kommunikasjonsutstyr, elektriske apparater og unngå å få all informasjon.

Det er enkle retningslinjer som kan hjelpe på balansen mellom melatoninhormoner og også bidra til å behandle søvnløshet som forårsaker andre helseproblemer etterpå.