en-us-Bli kjent med symptomene på vinden som ofte finnes i massasje

11/16/2021

Bli kjent med symptomene på vinden som ofte finnes i massasje og det er vinden som blåser, vinden kommer inn, vinden låser seg, man blir svimmel og vinden dør.

  • Vind som sitter fast er symptomer på Pattakad muskelgruppe. Muskler som fester seg til endene av leddene rundt beinene i det området, forårsaker sammentrekninger samtidig. Derfor kan vinden flytte seg dårlig. Først blir man nummen og deretter får man giftig vind (melkesyre) som kommer fra musklene. Når røde blodlegemer ikke klarer å fange den giftige vinden inn i venekanalen som vanlig, vil den giftige vinden spre seg rundt enden av muskelen. Spesielt hvis det er annen giftig vind (syre og gass) som f.eks.
  • Sattatawayo-vinden (vinden som stikker gjennom som en bue eller nål) trenger inn i smerter som om nålen blir knivstukket i et sjokk.
  • Spray av luft vil forårsake brennende smerte og hevelse, som i gamle tider ble kalt den Lom Lambong Sek.

Merk* Lom Lambong er hovent og er lik Krabong i gammel betydning. Det ble brukt om Hattavetja. Det betyr at hovent som ikke er på grunn av Kimichart (sykdom) slik sårinfeksjon.

I moderne medisin kalles det muskelbetennelse. Det er rett og slett kalde vinder som sitter fast. Det er en gruppe av distale muskler som forårsaker kroniske spasmer. Symptomer er stadig gradvis. Derfor kan man ha kronisk hovent og ubehag i bevegelsen.

Pasienter er vant til å riste beina, hendene og armene. De gjør dette bare noen ganger og er ikke interessert mer. Til slutt får de kronisk sykdom. Først har de litt ubehag når de beveger seg, uten smerter. Deretter vil det bli vanskelig å bevege seg og vondt. Det er vanskelig å flytte seg og må dra i stedet. De kan ikke bevege leddene på grunn av smerte og hovenhet. Så må de ta en pause.

Det pleier å skje med pasienter som liker å sitte på huk, krysser beia, kneler og sitter lenge. F.eks. kjøpmenn på markedet, gamblere, munker, massører som sitter på kne på gulvet, ansatte med pc, ansatte i bank, regnskapsførere o.l.

De fleste av disse symptomene er vanligvis symptomer på at vinden sitter fast på fotens ledd, fotsålen, tær, kær, midje, rygg, skuldre, albue, håndledd, fingre, hals og hode i feil stilling på puten.