Bli kjent med symptomene på vind i kroppen som ofte finnes i massasje.

26.08.2021

Bli kjent med symptomene på vind i kroppen som ofte finnes i massasje. Den er dårlig for bevegelsen i vinden. Viden går inn i leddene, lås, død. Det er ikke mulig å måle vinden med medisink utstyr. Man får vondt i leddene i kroppen når man har denne sykdommen. I thailandsk tradisjonell medisin blir det forklart om vinden som følger.

Dårlig bevegelse i vinden er symptomer forårsaket av muskelgrupper som heter Pattakad som står rundt leddene. Det forårsaker samtidig sammentrekninger slik at sirkulasjonen av blodet og vinden er unormal og numne. Etterpå blir den giftige vinden (melkesyre) og slipper mye ut av muskelgrupper. Røde celler klarer ikke å skille dem ut via blodet som normalt. Og derfor vil denne giftige vinden spre seg rundt enden av muskelen. Det er en annen giftig vind (syre og gass) som følger.

  • Sattata Thawayo vind (vinden som flyr som en bue eller nål) settes inn for å få symptomer på smerte som en nål prikket for å skremme.
  • Laong Pleng vind (brannvind) settes inn for å få brennende smerte og hevelse. Denne eldgamle tingen kalles Lam Bong Sek vind.

OBS! Lam Bong Sek vind er et hovent symptom som er en klubb i eldgammel forstand. Brukt på Hathawet måte betyr det hevelse som ikke er forårsaket av sykdommen som et infisert sår.

Moderne medisin kaller det betennelse i muskler. Enkelt sagt er vinden avbrutt. Den er klassifisert som en gruppe distale muskler som forårsaker kroniske spasmer. Det er en gruppe sykdom som utvikler seg gradvis og fortsetter til utviklingen av kronisk smerte og hevelse, til man ikke kan bevege seg som normalt.

Årsak, pasienter er vant til å riste benene, hender og armer noen ganger. Det har blitt bedre og la være til kronisk og akutt. Det er unormal i bevegelsen i begynnelsen, men det er ikke vondt. Etterpå blir det vondt og vanskelig å bevege seg. Det må man støtte og dra, kan ikke bevege leddene. Det er hovent og vondt. Til slutt vil man ta pause.

Det er ofte funnet hos pasienter med bøyde knær, tverrbein, som kneler og sitter i samme stilling lenge. F.eks. selgere på marked, spillere på kasino, munker, massører som masserer på gulvet, ansatte som sitter foran pc og i banker samt regnskapsførere.

De fleste av disse er symptomer på vinden i fotleddene, fotsåler, tær, trøtte bein, kne, hofte, midje, skuldre, unormal bevegelse i skuldre, albue, håndledd, fingre, halsen og nakke etter feil liggestilling.